Avausturnauksen voittojen jälkeen varjojen mailla haahuillut reserviporukka pelasi kauden parhaat pelinsä lauantaina Valtimolla pelatussa turnauksessa. Kakkosjoukkueen pelaajat poistuivat kahden tiukan kamppailun jälkeen ravintola Seiskan pizzabuffettiin täydet neljä pistettä taskussaan.

Kuntokerho - Coach Team II 4-5 (0-1, 3-3, 1-1)
Coach Team - OuPa II 5-4 (0-2, 1-1, 4-1)

Turnauksessa vastaan asettuivat Kuntokerho sekä OuPa II, jotka molemmat nöyryyttivät juukalaisia syksyllä Kontiolahdella pelatussa turnauksessa. Jos nämä pelit olisivat vedonlyöntikohteina, ei tänäänkään olisi ehkä uskaltanut laittaa roposiaan Coach Team II:n puolesta likoon. Reilun kuukauden mittaisen tauon aikana nimittäin mailaan oli koskettu korkeintaan joulusiivouksen yhteydessä. Supertähdistä Dave Juntunen puuttui kokonaan joukkueen riveistä ja täydellisesti viime turnauksessa flopannut Jussi Nevalainen oli siirtänyt itsensä kravattihommiin penkin päähän.

Avausottelussa vastaan juoksi Kuntokerho. Tiedettiin, ettei ottelusta tule taatusti helppoa, sillä hyvin liikkuva ja aktiivinen porukka on myös taktisesti kypsä, kiitos hyvän valmennuksen. Peliin lähdettiinkin tarkasti puolustaen ja vastahyökkäykset tehokkaasti laukauksiin päättäen.

Ensimmäinen erä ehtikin melkein loppupuolelle, kun juukalaisten nöyrä ja kurinalainen pelaaminen palkittiin. Avausmaalin teki ilmiliekeissä ollut Sasa Petrovic, joka päätti vastahyökkäyksen tarkkaan olutpullon korkuiseen alakulmalaukaukseen.

Toisen erän alussa ote hieman herpaantui ja vastustaja pääsi kuittaamaan pelin ensin tasoihin ja eteni sen jälkeen 2-1-johtoonkin. Hetkeä myöhemmin alkoi tapahtua myös toisessa päässä, kun ensin Petrovic löi Juri Korkalaisen namupassin tyhjiin. Tasatulos ei pysynyt taululla kuin minuutin, kunnes Eetu Kaakkusen kaukolaukaus ja kapteeni Samu Gröhnin näyttävä yksilösuoritus muutti lukemat Valtimotalon valotaululla 4-2:een.

Kuntokerho tuli kuitenkin vielä maalin päähän ennen toista erätaukoa, joten kolmannesta erästä tuli jännittävä. Alakerran herra ja hidalgo Samu Gröhn osui ylivoimalla jo toistamiseen vieden Coach Team II:n jälleen kahden maalin karkumatkalle, mutta Kuntokerho hivuttautui vielä kerran maalin päähän. Juukalaispuolustus kesti kuitenkin maalivahti Jussi Huttusen ja peittojälkiä kinttuihinsa kerta toisensa jälkeen ottaneen Ismo Naakan johdolla loppuun saakka ja reservit pääsivät juhlimaan voittoa ensimmäistä kertaa miesmuistiin.

Toiseen kamppailuun vastustajaksi asettui OuPa II, jonka vahvuudet tiedettiin tarkasti jo etukäteen. Homma meni kuitenkin alkuminuuteilla täydellisesti vasempaan käteen, sillä OuPa II pääsi rokottamaan kahdessa ensimmäisessä vaihdossa kahteen otteeseen samalla, kun meikäläiset miettivät vielä sitä, millä täytteillä pizza pelin jälkeen otetaan?

2-0-johtomaalin jälkeen päästiin koettamaan melkein heti rangaistuslaukauksesta. Ismo Naakka otti mainiosti hallin yleisön mukaansa ja päätti hurmoksellisen hetken yritykseensä, jossa todennäköisesti oli tarkoituksena ampua pallo maalivahdin läpi. Ei mennyt, ja OuPa II pysyi kahden maalin johdossa.

Peli kuitenkin tasoittui tämän jälkeen. Coach Team II:lla oli lukuisia paikkoja lisämaalien tekoon, mutta pallo ei suostunut menemään verkkoon hyvistäkään tilanteista. Kuparinen rikkoontui vasta toisen erän puolivälissä. Hyökkäysketjuun kesken erän  nostettu Toni Räsänen kiitti luottamuksesta ja iski karat sisään noin 10 sekuntia sen jälkeen, kun sai käskyn kauan kinuamalleen pelipaikalle.

Outokumpulaisten onnistuessa niin ikään kertaalleen kakkoserässä, lähdettiin päätöserään OuPa II:n 3-1-johdossa. Porukalla päätettiin, että ruvetaan rakentamaan tilanteita maltilla, eikä pelkästään rätkitä sinnepäin, koska hyökkäyspään pallollisessa pelissä nähtiin jo kahdessa edellisessä erässä merkkejä siitä, että rauhallisella pallonhallinnalla tilanteita tulee taatusti.

Paikalle saapunut pieni, mutta sitäkin terhakampi juukalaiskannattajien joukko sai haluamansa, kun Coach Team II punnersi päätöserän jälkipuoliskolla pelin väkisin nimiinsä. Helposti se ei kuitenkaan tullut.

Ensin Petteri Lampinen sivalsi juukalaiset maalin päähän, mutta OuPa II kuittasi kavennuksen melkein heti ja peli oli 4-2 Kummun miehille. Sitten tapahtui pelin kulminaatiopiste. OuPa-ikoni Rane Nissinen lakaisi tavaramerkkinsä parhaalta maalintekosektorilta, mutta kuin ihmeen kaupalla Jussi Huttusen haamuhanska löytyi pallon tielle ja juukalaismaali varjeltui. Seuraavassa hyökkäyksessä kolahti sitten OuPa-päädyssä, kun Marko Ritoranta ei erehtynyt Ismo Naakan tarjoilusta vastaavalta paikalta.

Tasoitusmaali roikkui ilmassa ja lopulta ajassa 41.14 Toni Räsänen sivalsi pelin tasoihin. Hurmos ei päättynyt vielä tähänkään, sillä minuuttia myöhemmin Lampinen teki ottelun toisen maalinsa, joka jäi kamppailun voitto-osumaksi. Lopussa juukalaismaalilla oli vielä kovat hässäkät, mutta summeri vapautti kaikeksi onneksi reservit villiin voitontanssiin ja hymy korvissa pizzan syöntiin.

OuPa-ottelusta on sanottava vielä se, että harvoin edes tällä tasolla näkee noin sekavaa tuomarityöskentelyä. Yleensä ottaen on sanottava, että yleensä tuomarit ovat näissä peleissä enemmän tilanteen tasalla kuin pelaajat. Ehkä tuon kamppailun tuomaritoiminta oli sitten osoitus siitä, mitä tapahtuu, kun tuomarit ovat yhtä huonoja, kuin kentällä olevat pelaajat. OuPalaisille on annettava kuitenkin tunnustus rehdistä ja hyvästä väännöstä.

Päivän tehomiehet: Samu Gröhn (2+0), Sasa Petrovic (2+0), Petteri Lampinen (2+0), Eetu Kaakkunen (1+2), Juri Korkalainen (0+2), Toni Räsänen (2+0), Marko Ritoranta (1+1), Ismo Naakka (0+2), Aleksi Nevalainen (0+1) ja Joni Pursiainen (0+1)

Kommentit 

 
#11 upi 29.01.2014 19:36
pekka perekeekkele
Lainaa
 
 
#10 p seula 29.01.2014 18:20
jes! minä tein sen!
Lainaa
 
 
#9 dome 28.01.2014 21:07
FAIL!
Lainaa
 
 
#8 nani 26.01.2014 15:14
EX-Fani sanoi:
Hyvä, oikea suunta, juopot ja leijat pois niin peli kulkee.

Ei taitas juuasta löytyy joukkuetta jos kuppiin sylkijöistä joukkue tehtäis...
Lainaa
 
 
#7 EX-Fani 26.01.2014 14:20
Hyvä, oikea suunta, juopot ja leijat pois niin peli kulkee.
Lainaa
 
 
#6 Ylläpitäjä 26.01.2014 12:01
Jorma sanoi:
Uupuiko muita kuin Dave ku peli kulki?

Allekirjoittanu t oli juomapullon täyttäjänä - ja näköjään hyvä niin!
Lainaa
 
 
#5 Jorma 25.01.2014 23:43
Uupuiko muita kuin Dave ku peli kulki?
Lainaa
 
 
#4 henuli 25.01.2014 22:46
millos saunailta? ;-)
Lainaa
 
 
#3 tarkkailija 25.01.2014 22:41
jos kakos porukan vedot menis maalia päi ja moke sais oikeelle puolel menevät vedot kii ni ois sarja ykösenä
Lainaa
 
 
#2 arto 25.01.2014 19:47
työtöntä vain. kakki pupillle pelin jälkeen.
Lainaa