Coach Team näytti marssivan selvään voittoon isännöidessään Kiteen Palloa torstai-iltana Juuassa. Panu Hamusen laukoman 9-6-johtomaalin jälkeen kelloon jäi tasan 10 minuuttia, minkä aikana KiPa iski neljästi tähtipelaajansa Tapio Niskasen johdolla. Näin ollen KiPa-90 syöksi Coach Teamin päätöskierrokselle putoamispeikko edelleen niskassaan voitolla lukemin 9-10 (4-2, 3-3, 3-5).

Coach Team matkustaa runkosarjan päätösottelussaan Varkauden Tarmon vieraaksi. Ensi perjantaina pelattavan ottelun ennakkoasetelmat ovat selvät: ottelun varsinaisella peliajalla hävinnyt joukkue putoaa suoraan kolmoseen, voittaja selviää karsintapeleihin.

Jos ottelu on 60 minuutin jälkeen tasan ja ratkaisua haetaan jatkoerästä ja rankkareilta, lopputuloksesta riippumatta Coach Team karsii ja VarTa putoaa.

KiPa-ottelun voittamalla päätöskierrokselle ei olisi jäänyt panosta. Hyvältä se näyttikin moneen otteeseen, mutta lopulta KiPan ykkösnyrkki oli liian vaikea pideltäväksi, vaikka kotijoukkue selvästi sen pysäyttämiseen pyrkikin.

Välillä tunteet kuohahtelivat ja ottelu muistutti pystypainia, mutta siitä huolimatta KiPan tehopelaajat, koko sarjan tehopiste-ennätyksen uusiksi laittanut Tapio Niskanen (3+2) ja Henri Kärki (1+5) johdattivat joukkueensa rinnalle ja ohi. Niskasen pistesaldossa merkillepantavaa on sekin, että mies jätti ensimmäisen erän kokonaan pelaamatta.

Coach Team johti avauserän jälkeen ottelua lukemin 4-2. Maalitehtailun aloitti Samuli Väyrynen, minkä jälkeen kiteeläisverkkoa pöllyttivät Aleksi Nevalainen, Leevi Naakka ja Antton Martikainen.

Myös toinen erä alkoi vahvasti. Erä oli vanhentunut ainoastaan kuuden minuutin verran, kun Coach Team oli karannut jo 6-2-johtoon Konsta Lehikoisen ja Toni Saarelaisen maaleilla.

KiPa hiipi ensin lähelle kahdella kavennusmaalillaan, mutta Aleksi Nevalaisen illan toinen osuma vapautti jälleen tunnelmaa kotijoukkueen leirissä. KiPan Mika Heinonen onnistui kuitenkin vielä kertaalleen ja näin päätöserään lähdettiin kotijoukkueen 7-5-johtolukemissa.

Tapio Niskanen kavensi, mutta tämän jälkeen Lehikoisen toinen maali ja Panu Hamusen 9-6-johtomaali ajassa 49.59 näytti kääntävän pelin kotijoukkueelle. Näin ei kuitenkaan käynyt.

Sami Partanen aloitti kirin ajassa 52.56 kaventamalla tilanteeksi 9-7. Musta kolmeminuuttinen huipentui ajassa 56.04, jolloin Ville Hämäläinen survoi maalin edustalta tilanteeksi 9-10. Nämä jäivät myös loppulukemiksi. Coach Teamin kiri jäi vajaaksi, kun Markus Hirvonen joutui rikkomaan kiteeläishyökkääjää maalipaikassa ja kotijoukkue joutui alivoimalle.

Coach Teamin parhaana palkittiin puolustuksessa pallollisena väläytellyt Konsta Lehikoinen (1+2). Juukalaisten tehopelaajat löytyivät tällä kertaa puolustuspäästä, sillä samoihin tehoihin ylsi myös Lehikoisen pakkipari Samuli Väyrynen.

 

Kommentoi