YLEISTÄ

Coach Team Juuka Ry

Coach Teamin juuret juontavat kauas 1980-luvun loppupuolelle, jolloin juukalainen kaveriporukka pelasi puulaakeissa yhdessä sählyä ja kaukalopalloa. Jukka Parikka antoi porukalle osuvasti nimen Coach Team, koska kaikki silloiset pelaajat toimivat jääkiekko- tai jalkapallojoukkueiden valmentajina Juuan Palloseurassa.

Seuran perustamiskokous ja rekisteröinti tapahtui 13.11.1992, kun haluttiin päästä pelaamaan salibandyliiton sarjoissa. Seuran nimeksi vahvistettiin Coach Team Juuka ry. Junioritoiminta alkoi pari vuotta myöhemmin. Aikojen saatossa Coach Teamilla on ollut joukkueita miesten ja naisten divareissa eri tasoilla sekä useita juniorijoukkueita F-C -ikäisissä. Menestystäkin on tullut ja Coach Teamin kasvatteja on pelannut ihan liigatasolla asti. Seuran pitämät salibandyleirit ovat olleet suosittuja ja niissä on pyörähtänyt nimekkäitäkin nimiä aikojen saatossa.

Kaudelle 2021-2022 Coach Teamin miesten edustusjoukkue pääsi jälleen monen vuoden jälkeen nousemaan II-divariin, mikä tarkoittaa jälleen perjantai-iltoihin mukavaa viihdettä yleisölle. Miesten kakkosjoukkue jatkaa V-divarissa ja kasvattaa samalla uutta ikäluokkaa edustusjoukkueeseen. Naisten puolella joudutaan monen hyvän vuoden jälkeen toteamaan, että pelaajia ei riitä, joten sekä naiset, että tytöt pitävät ainakin välivuotta. Poikien joukossa on myös tapahtunut karsintaa, joten vain yksi joukkue saadaan sarjaan tällä kaudella. Toivon mukaan kerholaisista saadaan vielä yksi joukkue mukaan johonkin sarjaan ja näin kaudelle 21-22 saataisiin neljä joukkuetta Savo-Karjalan sarjoihin.

Seura tekee myös paljon yhteistyötä lähikuntien kanssa ja junioripojat ovat päässeet mukaan LeBan toimintaan ja edustavat Coach Teamin lisäksi LeBan P14-joukkuetta.

Coach Teamin toimintaa pyöritetään täysin vapaaehtoisten toimijoiden voimin ja talkoohenki on seuran suurin voimavara. Niin valmentajat kuin muut seuratoimijat tekevät pyyteettömästi töitä, jotta pienessä kylässä nimeltä Juuka saataisiin myös tulevaisuudessa nauttia laadukkaasta salibandysta ja saataisiin kasvatettua tulevaisuuden tähtiä.